söndag 27 januari 2008

Gardinsöndag

Gärstrummet har fått en ny gardin! Det är en vintergardin och det passar ju bra eftersom vi vaknade till ett vinterlandskap.
Gardinen köptes igår tillsammans med nytt gardintyg till vardagsrummet. Och tur var väl det för idag åkte tomtegardinerna ner och den andra kom upp, snea, vinda och för korta efter en vända tvättmaskinen.
Vi har också enats om att de gamla gardinerna gör att rummet blir väldigt blackt, detta trots en ny mörkare väggfärg. Det nya tyget kommer att bli alldeles toppen, mycket trevligt att vi slog till igår!
Vi tror dessutom att det finns tyg så det räcker åt en ny kappa till biblioteket, vilket känns kul för tyget passar kalas även där.

Gästrummet behöver en ny "resten av året" gardin, men för att det ska bli rätt färger så måste vi ta med ett av överkasten. Dumt nog hade vi inte med det igår.

Arbetsrummet har en gardin som jag egentligen gillar, men den skulle behöva trimmas lite eftersom den ar alldeles för lång, dessutom är tyget från medeltiden eller strax efter! ;-)
Så om vi ändå åker på en gardintygs jakt med överkast och andra färgprover, kan vi ju lika bra kika på nytt tyg för arbetsrummet.

Vi kommer att behöva en ny gardin till biorummet efter att vi målat om det, för just nu lutar i alla fall jag åt en mörk bordeaux och då passar inte en ljusröd/gul gardin. Men det kommer att dröja till i alla fall efter om-målning av hallen innan vi ger oss på biorummet så vi kan ha ändrat oss vad det gäller färg till dess.

Biorummet är i behov av en upprustning och ny färg på väggarna. De förra ägarna har lagat tapeten på flera ställen och vi är väl inte överförtjusta i färgen.
Det är dessutom det rum i huset där vi inte har packat upp allt från flytten och organiserat som vi vill ha det, men det finns en plan på hur vi ska göra när vi kommer dit!

Inga kommentarer: