torsdag 10 januari 2008

Rom, dag 3, Nyårsdagen

Vi trodde att det skulle vara lugnt och tyst och stängt denna dag, men vi hade fel. I och för sig inte helt fel, men jag kommer till det lite senare.

Vi hade bestämt oss för att åka Arkeobus för att få vila fötterna lite och komma utanför stan för att se lite annat. Men när vi skulle kliva på bussen fick vi veta att alla besöksmål på turen var stängda. Alltså beslöt vi oss för att vänta en dag.

Vi tog en vanlig stadsbuss en bit istället. Så promenerade vi och såg trånga gränder och fin hus. Vi kom fram till piazza Minerva där vi såg en obelisk med en elefant och en fin kyrka. Sedan gick vi vidare till Panthenon, som tyvärr var stängd för dagen, men det gick att kika in genom en springa i dörren.

Efter lite fika knatade vi vidare till piazza Navona där det var marknad med godis och leksaker, samt ett litet tivoli och massor med folk.
Därifrån gick vi vidare till Castel Sant`Angelo. Där var det om möjligt ännu mer folk, men en väldigt fin promenad runt borgen och över bron med alla änglar.
Det blev pizza till lunch på en restaurang vid bron.
Sedan började jakten på bussbiljetter. Vi var trötta efter allt gående och tänkte ta buss till Cirkus Maximus och sedan hem.
Då upptäckte vi att på nyårsdagen är ALLA tidnings kiosker stängda! Det är där man köper bussbiljetter.......

Vi promenerade mot Cirkus Maximus i hopp om att hitta någon som sålde biljetter, men gav tillslut upp.
Vi var på väg att vända kosan hemåt och bestämde oss för att ta en fika, vilket var tur för på just det cafet sålde de bussbiljetter! :-)

Det blev buss till Cirkus Maximus där vi fotade Palatino i solnedgång!
Sedan buss hem för att vila en stund.

Vi promenerade ut på kvällen för att handla pasta, tryffel och och en bok. Sedan blev det pasta till middag innan vi återvände till hotellet för att göra kväll.

Så vad lärde vi oss om nyårsdagen?
Det är många butiker och resturanger öppna!
De flesta turistmål är stängda.
Köp bussbiljett på Termini innan man ger sig iväg, så man inte behöver leta biljetter när man är trött på eftermiddagen.

Dag 4 lyckades vi hitta Roms sämsta restaurang, men mer om det imorgon.

Inga kommentarer: