söndag 3 februari 2008

Katt+hund=promenad x2

Hemma efter en helg i huvudstaden. Det var fullt i mammas lägenhet, tre vuxna, en katt, Zamba, och helgen till ära en hund, Bella, på besök. Det gick alldeles utmärkt.

Zamba är inte helt förtjust i andra djur, men Bella har hon känt hela sitt liv och har inte så mycket val annat än tolerera henne. Hon håller sig dock på behörigt avstånd och måste fräsa lite om Bella kommer för nära av misstag.
Bella å andra sidan lyfter inte ens på ögonbrynet åt Zamba, förutsatt att det inte finns något ätbart i närheten.

Zamba har läst fel handbok, hon tror att hon är hund. Detta resulterar i att när man ska ta Bella på en prommis så vill absolut kissen också ut, dock inte samtidigt som med vovven.
Alltså fick mamman gå ut två gånger på morgonen, först med vovven som var tvungen att luftas och sen med kissen som absolut ville bli luftad. Det var inte helt skoj i morse när det snöade ymnigt och blåste ordentligt. Då är det tur att Zamba inte går mer än till husknuten i snöstorm! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

här ser man ju tydligt att det inte alltid är så stor skillnad på hund å katt. Inte ens när det snöar och stormar. Men trevlig helg var det tack/ å tack för att ni tog flera av promenaderna nu när mitt ben också läst fel handbok/mamma