onsdag 9 april 2008

SJ + information = BLÄ!

Som bekant så pendlar jag mellan Linköping och huvudstaden. Det funkar egentligen ganska bra, tågen går i tid och det är oftast lugnt och tyst så man kan sova eller jobba.

Att tågen går i tid betyder INTE att det kommer fram i tid!
Av någon anledning lyckas tåget komma i tid de alldra flesta mornar och jag kommer i tid till jobbet. I och för sig trevligt, men hur kommer det sig?
För på eftermiddagen, när man är trött och hemsugen, då kommer det systematiskt försent och det spelar ingen roll vilken tid på eftermiddagen man åker.

Detta beror på ett banarbete som pågår mellan runt Katrineholm/ Norrköping och det är ju inte någon överraskning för SJ. Ändå kan man inte gå ut med informationen att resan kommer att ta mellan 10 och 20 minuter längre än vad det står i tidtabellen.

Efter att ha pendlat i 2 veckor så är jag nu inställd på att hinna med en buss senare än jag borde, detta för att inte sitta och hoppas på att tåget ska vara i tid. Men det blir rätt tröttsamt att vara på resande fot längre än man har tänkt, samt precis missa bussen och behöva vänta på nästa.

Hoppas de kan snabba på banarbetet så tågen kan börja komma i tid!

Inga kommentarer: