fredag 11 juli 2008

Vilken vecka......

Zamba har inte varit så glad över att semestervärdarna varit borta så väldigt länge på dagarna, detta har hon försökt kompensera med att kräva total uppmärksamhet hela kvällarna.

Anledning till detta har varit SJ, de har nämligen inte levererat hem semestermatte i tid någon dag denna vecka. För att inte tala om i måndags så tyckte dom att hon skulle komma en timme försent till jobbet.....
Semestermatte har varit allt annat än road, men har varit väldigt tacksam över att semesterhusse har hämtat henne vid tåget några av dagarna!

Så dagarna har sett ut ganska mycket på samma sätt:

Blir väckt ALLDELES för tidigt på morgonen, men får gosa lite, ny mat och en skink bit till frukost innan semestermatte går till jobbet.

En stund senare vaknar semesterhusse och då håller sig Zamba på behörigt avstånd, men inte för långt borta för att få en skink bit.

När semesterhusse gått till jobbet är det lugn och ro hela dagen.

Vissa dagar kommer semesterhusse hem först och då försöker Zamba få honom att gå en promenad, eller så, men alltid utan lyckat resultat.
Senare kommer semestermatte hem och då blir det gos, promenad, kvällsmat och en massa leka.

Kvällen avslutas sedan med att slicka filmjölk ur semesterhusses skål efter en massa lek. Sen måste hon väsnas lite innan hon lägger sig vid semestermattes fötter i sängen och sover.

I morse var det dock något helt annat som hände! Semesterhusse klev upp först! Så Zamba stannade kvar några minuter i sängen innan semestermatte kravlade sig upp.

Efter frukost så stannade semestermatte hemma medan husse gick till jobbet.
Alltså gällde det för Zamba att passa på och få en väldig massa uppmärksamhet. Först försökte hon traska runt på mattes tangentbord, för det var väl SÅ onödigt att jobba när det var så fint väder, men matte jobbade vidare.

Då började Zamba springa fram och tillbaka i trapp och hall, delvis jamandes för att inte matte skulle missa att hon var sugen på uppmärksamhet.
Vid 9-tiden gav det resultat och matte gick ut med Zamba så de båda skulle få frisk luft, sol och lite motion. En knapp timme senare började det regna och då var det inte kul att vara ute längre.
Sedan fick matte jobba ifred resten av förmiddagen medan Zamba sov sött på skrivbordet.

Efter några timmar försvann matte iväg och kom sedan tillbaka med husse i släptåg och en massa mat, samt ett nytt koppel.

Det tyckte Zamba att vi skulle premiärinviga eftersom det inte regnade längre. Så efter lite fika och vila bar det ut igen.
Denna gång hittade hon två små igelkottar i grannens häck som höll henne upptagen väldigt länge. Det sniffades, smögs, petades och spanades.
Husse kom ut och tog några foton. (Ska se om vi kan få låna ett och visa här)

När igelkottarna hade försvunnit, för att pyssla med det igelkottar gör bäst, så tog vi en prommenad runt kvarteret, för att sedan sitta och spana en stund på framsidan innan det var dags att gå in igen.

Ni vilar vi alla lite, men om en stund är det dags för kvällsmat och lek.

Inga kommentarer: