tisdag 28 oktober 2008

Platt berg, stenar och en båt

Det var återigen en fin dag när vi vaknade, men blåste det som igår? Vi tyckte inte att det lät så.
Första frukosten var helt fantastisk. Först färsk frukt och efter det ägg, bacon och tomat "muffins", rostat bröd, kaffe, te och flingor.

Efter frukosten gick vi tillbaka till vårt rum och kikade ut genom fönstret. Med hjälp av en kikare så konstaterade jag att linbanan var i gång, så vi smörjde in oss med solskyddsfaktor och begav oss iväg mot Table mountain!

Nog var det öppet när vi kom dit, det var folk överallt. Men vi hittade en bra parkering och började sedan köa.
Det är tur att de är vana vid långa köer och mycket sol, för de hade placerat ut parasoll så man kan få skugga medan man köar. Det gick åt lite vatten medan vi först stod en knapp timma i kö för att köpa biljett och sedan en knapp timma för att komma till själva linbanan.

Men det är SÅ värt allt köande! Resan upp tar inte så lång tid och väl uppe så är det inte allt så trångt som man skulle kunna tro.

När den första fascinationen av utsikten lagt sig gick vi till resturangen och köpte en kall dricka som vi drack i skuggan.
Uppfriskade av drickan gav vi oss iväg på spaning efter Rock Dassie. Ett litet djur som lever på hög höjd, bland annat uppe på Table mountain.
Behöver jag säga att vi lyckades?!De var rätt dåsiga i värmen, så det blev mest bilder på vilande Dassies.


Under den drygt 2 timmar långa promenaden uppe på berget blev det många foton på ödlor och utsikt. Stället fullkomligt kryllar av både ödlor och utsikt.

Det finns ormar och annat mindre skoj också, men om man tittar var man sätter fötterna och håller sig till de ordninggjorde gångarna så ska det inte vara någon fara.

Eftersom vi var uppe på berget och verkligen njöt av det fina vädret och utsikten bestämde vi oss för att äta lunch där innan vi åkte ner igen. Kycklingen och riset smakade kanongott!

Trot eller ej, men vi fick köa för att komma ner. Denna gång helt i skuggan eftersom kön var inomhus.
För den som inte gillar att köa och är mer förtjust i att gå/ klättra, så finns det stigar att hika upp och ner för Table mountain. Man kan få tag på karta lite var stans och naturligtvis går det att åka antingen upp eller ner med linbanan. Tänk bara på att ta med ordentligt med vatten och att det finns farliga ormar!

Vår värdinna på Almasi B&B hade tipsat om att i kunde besöka Afrogem för att se hur de gör smycken och slipar stenar. Detta tyckte vi lät intressant och vi styrde bilen mot deras showrom och fabrik.

Vi fick se många fantastiska smycken och prydnadsaker i deras showrom, jag kunde inte låta bli att spendera några kronor! :-)
Under den ganska korta, men intressanta, gudningen i fabriken fick vi veta mer om var man bryter stenarna, hur man slipar den och hur Afrogem gör smycken.

Även denna dag avslutades i Waterfront, där vi fikade, handlade lite. Vi fick också möjligheten att titta lite närmare på en fyramastare vid namn Esmeralda från Chile, som besökte hamnen några dagar!Bilden är tagen några dagar senare från en båt, på ett annat äventyr ;-)

Inga kommentarer: