tisdag 11 november 2008

Efter Kruger

Efter Kruger åkte vi hem till min moster och morbror som har ett hus i
Shonalanga, the setting sun!

Shonalanga ligger en bit utanför Kruger park, i närheten av Nelspruit. Ett underbart område med vacker natur och full med historia.

Vi spenderade eftermiddagen med att installera oss, umgås, njuta av utsikten från deras balkong och äta anka till middag.

Nästa morgon tog vi det lugnt och åt frukost med en underbar utsikt, en utsikt som jag tyvärr inte fotograferade.

Efter frukosten åkte vi till Barberton. Staden grundades 1884 på grund av att européerna bröt och vaskade guld här. Men platsen har varit bebodd väldigt länge och gruvverksamheten fans innan européerna.
Vi besökte deras museumsom både visar platsens historik, historien om européerna och guldets historia. Ett litet museum, men klart sevärt!

I museets regi finns tre hus som berättar hur människor levde runt den tid som staden grundades. Ja, natruligtvis är det vita, rika människor som har bott i dessa hus. Men de är stolta över att ha dem och kunna visa upp en viktig del av sin historia.

Efter Barberton så åkte vi till Nelspruit för att kika runt lite både i stan och i affärer.

På kvällen fick vi den fantastiska möjligheten att åka ut på en privat game drive i Shonalanga med morbror. Det finns inte så mycket djur i parken ännu, men vi hade ordentlig tur!
Vi såg: Kudu, Impala, Red dukier, Mountain Reedbuck, Gray dukier!
Moster blev avundsjuk eftersom hon inte följde med på game driven!

En klart trevlig dag som avslutades med en lugn kväll hemma!

Inga kommentarer: