fredag 21 november 2008

Nelspruit, Pilgrims Rest & Gods window!

Idag fick vi se lite mer av Nelspruit! Vi spenderade större delen av dagen med att åka runt och kika på stan samt gå i ett stort shoppingcenter. Mycket är samma som i Europa, men man hittar absolut saker som är annorlunda och spännande!

Denna eftermiddag lämnade vi tillbaka vår smutsiga hyrbil på flygplatsen och fick åka med morbror och moster tillbaka till Shonalanga.

På kvällen tog morbror med oss ut på en kvälls game drive med spotlight! Även denna kväll stannade moster hemma, något som hon sedan ångrade.
Vi såg Kudu, Klipspringer, Mountain Reedbuck och en hare.
När man åker på kvällen i mörkret så använder man en spotlight och lyser med den för att se ögon. Sen kan man förhoppningsvis identifiera vad man sett för djur.

När vi var på väg tillbaka hem så såg plötsligt Magnus ett par ögon i ett träd. Han höll lampan alldeles still så jag och morbror kunde titta med kikare. Det första jag såg var en prickig svans och hjärtat slog ett dubbelslag, var det en leopard?

När jag följde djuret upp i trädet såg jag att täckningen ändrade sig och att det hade en spetsig nos. Vi konstaterade alla ganska samtidigt att det var en Genet, närmare bestämt en Large-spotted genet.
Det är ingen nyhet att de finns i området, men ingen hade sett någon i ett träd förut, så morbror var alldeles till sig när han kom hem. Han konstaterade att vi har tur med djur!

Nästa morgon gav vi oss av ganska tidigt för vi hade mycket att se!
Först stannade vi vid ett underbart vattenfall, det finns en hel del i detta område.

Sedan åkte vi till Pilgrims Rest, en gruvstad som grundades 1873.
Tyvärr har denna stad blivit lite av en turistfälla, men det finns ett väldigt intressant Visitors center.Efter Pilgrims Rest var det dags för medhavd lunch och då hörde vi hur det började dra ihop sig till oväder. Vi snabbade på lunchen eftersom nästa stop var Gods Window.

För att komma hit så måste man gå upp för toppen på ett berg, genom en liten regnskog och det vill man inte göra i en storm.
Nr man kommer till toppen öppnar sig skogen och man får en otrolig utsikt, om det är klart väder. Vi hade inte helt tur med vädret men såg ändå en helt okej utsikt. Det var helt klart värt klättrandet upp till toppen!

Nu var det dags att åka hemåt. Vi stannade på en picnic plats för att fika lite och tack vare detta klarade vi oss ifrån det värsta regnandet på väg hem. Vi körde förbi en lastbil som kört i diket och ett träd som vält över vägen.

Vi kom hem i tid för att hinna ta in mosterns tvätt innan stormen kom till Shonalanga och vi hann precis bli klara med kvällens middag innan stormen slog ut strömmen.
Showen med åska och blixtrar var helt fantastisk från balkongen!

Sista dagen i Shonalanga spenderade vi hemma, med att packa om våra väskor, promenera lite i området och hjälpa moster och morbror att packa ihop huset.
För nästa dag skulle vi vidare på nya äventyr!

1 kommentar:

Anonym sa...

visst är det häftigt , blir så sugen på att åka dit igen när jag ser bilderna.
tycker som du om pilgrims rest, lite överreklamerat. mamman