tisdag 4 november 2008

Från Cape till Kruger

Det går ett flyg om dagen från Cape Town till Kruger Mpumalanga International Airport och det tar knappt 2 timmar. Jag rekommenderar att sitta vid fönstret, då har man ju möjlighet att se hur landskapet ändrar sig medan man flyger!

Flygplatsen är inte stor, men det finns kafé, internetkafé, butik och man kan hyra bil.
Vi hämtade upp vår hyrbil och körde N4 mot Crocodile Bridge, gaten där vi skulle åka in i Krugerparken. Vi ville ha gott om tid att köra från gaten till våran lodge Lower Sabi, eftersom man max får köra 50 km/h och det finns chans att se djur. Man får inte heller köra i parken efter solen har gått ner, alltså måste man vara innanför grindarna är campen stänger dem, kl 18.

Vi såg djur! 3 av 5 Big five, noshörning, elefant och buffel, samt en massa andra djur. Detta gjorde att vi till slut fick skynda oss sista biten till Lower Sabi för att hinna innan de stängde sin gate.

Vi checkade in och packade ur bilen vid vårt lilla hus. Sedan promenerade vi ner till receptionen där det också finns affär, take away och resturang. Där ordnade vi med lite frukost och tittade runt i affären.
Det blev en väldigt tidig kväll eftersom vi hade bokat in en game drive nästa morgon.

Inga kommentarer: