söndag 11 januari 2009

Söndagslatjo

Idag tog vi äntligen ta i vår läckande blandare i köket. Det har samlats vatten runt den ett tag, men det har varit så lite att vi inte lagt någon energi på det.
Idag insåg vi att det behövdes läggas energi på, eftersom mängden vatten ökat dramatiskt.

Vi började med att skruva åt muttern under, men det hälpte inte.
Då stängde vi av huvudkranen och skruvade av toppen på den istället. Det visade sig att själva instasen i blandaren gått sönder.
Vad gör man nu åt sånt?

Köpa en ny blandare kom upp som förslag, men vi har fortfarande färskt i minnet att den var en av de jobbigaste sakerna att skruva dit när vi byggde köket, så vi ville helst slippa.

Vi började bläddra i kataloger för att se om delen går att köpa, men hittade den ingenstans.

Magnus ringde IKEA, det var därifrån vi köpte den. Efter lång telefonkö så fick han prata med en trevlig telefonist. Föst skickade denne en monteringsanvisning via mail för att vi skulle kinna identifiera delen. Sedan fick Magnus beskedet att de skickar en hem till oss, helt kostnadsfritt!

Visserligen tar det ca 3 dagar, men vi kan stänga av vattnet till just den kranen i köket så det fungerar alldeles utmärkt för oss.
För alla er som varit hemma hos oss någon gång, så vet ni att vi har en tvättstuga som angränsar till köket, så vi behöver bara gå ett steg åt vänster för att få tag på vatten.

Jag tar helldre det lyxproblemet, än att behöva skruva loss den gamla och dit en ny blandare.

Inga kommentarer: