söndag 15 februari 2009

Varmt i Botswana!

Vi fick lite sov morgon och tog det lugnt med frukost i trädgården. Vid 10-tiden åkte vi med moster till centrum och hon släppte av oss vid museet.
Som museolog borde jag ha tänkt på att museet var stängt, men det var varmt, vi hade semester och man kan väl inte komma ihåg allt! :-)
Det blev en liten promenad till centrum istället, eller som de säger där "The Mall". Där var kommersen i full gång på gatan och vi såg många skojiga saker!

Så besökte vi ett av Gabarones stora shoppingcenter, där det fanns luftkonditionering! Här blev det lunch i svalkan!
På väg hem besökte vi Botswana Craft där vi shoppade lite saker. Det blev bland annat en handvävd kord och presenter till vänner och familj!

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades i trädgården i skuggan med att studera alla spännande fåglar som åt vid fågelbordet!


Nästa morgon hade vi mer tur med museet! Jag har varit där en gång förut och visserligen är basutställningarna från 1970-talet, men de håller bitvis än idag.
Jag vet också att museet jobbar väldigt mycket med besökande verksamhet. Dvs att de åker ut till byar och har med sig föremål som de visar och berättar om. Då får de ju möjlighet att visa olika saker och är inte så beroende av att bygga om sina utställningar.

De hade en tillfällig utställning som hadlade om afrikanska musikinstrument. De både visade olika instrumens och berättade historik kring dem. Vi fick med oss en guide som berättade och visade hur olika instrument fungerade. Mycket intressant!

Efter besöket på museet hämtade moster upp oss och vi åkte iväg och handlade mat. Låter visserligen inste så spännande, men det var det. Speciellt som maten skulle ätas på ett väldigt speciellt ställe!

Inga kommentarer: