torsdag 23 april 2009

Hem från Afrika

Hemresa började i ganska lugnt. Vi fick lite sovmorgon och en lugn förmiddag i trädgården!

Moster körde oss till flygplatsen och vi checkade in oss och våra väskor. Första etappen för oss var Gabarone-Johannesburg, men våra väskor skulle vi få se först i Stockholm.

Vi satte oss i caféet och beställde något att dricka. Då började folk runtomkring oss prata om att planet var försenat. Och mycket riktigt visad det sig att det skulle bli minst en timme sent.
Som tur var hade vi stor marginal i Johannesburg och behövde inte stressa upp oss, det fanns andra som klarade det väldigt bra.

Att vänta på den lilla flygplatsen är väldigt tråkigt, för det finns ett café och två butiker. Men moster stannade kvar och höll oss sällskap.
Plötsligt kom en trevlig dam som tillhörde flygplatspersonalen och frågade om vi skulle flyga med det försenade planet? Jo, det skulle vi!
De hade bokat om oss till ett plan, från ett annat flygbolag, som skulle lyfta strax och undrade om vi ville ha våra boardingkort.
Plötsligt blev det bråttom att komma genom säkerhetskontrollen och på planet!
Vilken otrolig service!

I Johannesburg åt vi en god middag, shoppade och försökte ladda inför den långa nattflygningen.
Vi var båda så trötta att vi slocknade direkt på planet och missade middagen de serverade där.
Tyvärr var det väldigt trångt och natten kändes otroligt lång.

Det gjorde å andra sidan inte vistelse på flygplatsen i Amsterdam. Det är en otroligt stor flygplats och vi landade i ena änden och skulle till andra, samt igenom passkontrollen och in i EU. Ett tag trodde vi att vi skulle missa planet, men lyckades hinna med det med andan i halsen.

Flygresan mellan Amsterdam och Stockholm var lagom behaglig, sådär lagom det kan vara när man har flugit hela natten. Kakan de serverade till fikat var helt suverän!

På Arlanda hann vi äta i lugn och ro och införskaffa fika innan tåget gick.
Vi hade hoppats kunna flyga direkt hem till linköping från Amsterdam, men det hade inneburit en väldigt lång väntan på flyget i Amsterdam, så denna lösning tog oss fortare hem.
Timmarna på tåget kändes som en mindre evighet, men samtidigt var vi i rörelse och på väg!

Det kändes lite märkligt att komma hem till 10 grader och mulet väder, från över 30 och sol i 3 veckor. Men även de bästa resor måste ha sitt slut så att vardagslunket kan sätta in.
Då kan man ju börja planera nästa resa! :-)

Inga kommentarer: