söndag 7 juni 2009

Nationaldagen

Nationaldagen firades med att först ta det lugnt på förmiddagen, skönt efter att ha jobbat hela veckan.
Vi åt Sparrissoppa till lunch, med grillad sparris som tilltugg! Magnus fick tag på en massa bra sparris i fredags kväll!

På efter middagen åke vi in till Stockholm city. Där började vi med att fika, man måste ju fira nationaldagen ordentligt!
Sedan gick vi till Kungsträdgården och smakade på Stockholm! Det blev gravlax, Argentinskt vin och glass från Lejonet & Björnen.

När vi smakat klart gick vi mot slottet och Skeppsbron. Där var det avspärrningar för kortegen med kungafamiljen. Vi hittade bra plaser vid foten av Gustav III, trodde vi. När vi kom var det fri sikt mot slottsbacken så vi såg hur bra som helst. 10 min innan kortegen så dök grabbarna och tjejerna från Marinens musikkår upp mitt framför näsan på oss. Vi hade hamnat bakom cymbalerna! Magnus lyckades nog få någon bild och jag fick en glimt av kungafamiljen mellan hattar och instrument.

När kungafamiljen passerat så kom det vi väntat på, konserten på vattnet vid statyn! Vi knatade bara till andra sidanav statyn och fick väldigt bra platser!
Många artister som uppträdde, men Erik Hassle var såklart höjdpunkten! Vi var inte ensamma om att tycka det, så himla kul!

Strax efter Erik hade sjungit så drog vi oss mot Slussen för att åka hem. Vi kom hem lagom till att se Erik igen på TV! :-)

En mycket trevlig Nationaldag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Erik Hassle... Om han var häjdpunkten, då har man inte stora krav! Ännu en "artist" som inte har nå't att komma med.

Maria sa...

Visst är det "trevligt" att vara anonym när man talar illa om andra, då behöver man inte stå för det man säger!

Vi har tydligen olika smak och du verkar ha mer olika smak än väldigt många andra, men det är ok, du får tycka vad du vill.
Jag tycker att Erik är en toppen artist och låtskrivare! Go Erik!